fbpx
Skip to content

National Geographic – Astrofotografija u Hrvatskoj

Priznanje da je Odiseja Brač – More Zvijezda iznimno kvalitetan i vrijedan projekt, ne samo za otok Brač nego i za astrofotografiju u Hrvatskoj stigla je neočekivano već nakon godine dana mog aktivnog bavljenja fotografijom.

Glavni urednici časopisa National Geographic-a iz Washington D.C.-a osobno su pohvalili moj rad i proglasili priču o mom projektu s mojim pejzažnim astrofotografijama najboljim člankom mjeseca za studeni 2018. godine.

Rezultat je to brojnih odricanja i vanserijskog truda od samog početka projekta. Smatram to svojim najvećim uspjehom u fotografiji dosad i čast mi je bila promovirati krajolik i baštinu otoka Brača te tamno noćno nebo Hrvatske u ovom prestižnom časopisu.

Na stranicama ovog popularnoznanstvenog magazina su se tako našle moje fotografije Hrvatske pod zvijezdama; most cara Franje Josipa (Ložišća), mauzolej obitelji Petrinović (Supetar), svjetionik sv. Nikola (Pučišća), reljef Herkulesa u Rasohama (Splitska), Koloč (Nerežišća), Vidova gora te crkvica sv Jadro (Škrip).

Rec' čagod