O meni

O meni

Božan Štambuk rođen je 1990. u Supetru na otoku Braču. Diplomirao je na ekonomskom fakultetu u Splitu, a fotografijom se aktivno bavi od 2017. godine kada kupuje svoj prvi DSLR fotoaparat i počinje ozbiljno izučavati zanat.

Iste godine započinje s radom na ambicioznom projektu „Odiseja Brač – More Zvijezda“ s ciljem da promovira prirodne ljepote, floru i faunu, te kulturnu baštinu otoka Brača, ali i hrvatsko tamno noćno nebo. Projekt uskoro prerasta u jednu od najvećih kolekcija astrofotografija i meteo fotografija na ovim prostorima.

Njegove radove popratili su brojni domaći i strani mediji poput NASA-e, The Weather Channel-a, Lonely Planet-a, a časopis National Geographic Magazine objavio je članak s njegovim fotografijama i pričom o njegovom projektu kojeg su glavni urednici iz Washingtona odabrali za najbolju temu za studeni 2018.

Imao je brojne samostalne izložbe i sudjelovanja na međunarodnim natječajima od kojih posebno ističe ulazak u finale natječaja Svjetske meteorološke organizacije te pobjedu prema odluci žirija na nacionalnom natječaju fotografije „Volim svoju županiju“ 2019.

Trenutno živi u Zagrebu a fotografijom se bavi u slobodno vrijeme.