O meni

 

Rođen sam 1990. godine u Supetru na otoku Braču. Kao i većina iz linije Štambuk, imam afinitete prema umjetnosti. Prvo je počelo sa slikarstvom i gitarom u osnovnoj školi, a ljubav prema fotografiji počela se razvijati krajem 2009. godine – tada bih nakon nastave trajektom išao u Split na tečaj osnovne i specijalne fotografije.

Nakon toga, što zbog sezonskog rada što zbog obaveza na fakultetu, zapostavio sam fotografiju sve do 2016. kada sam počeo volontirati kao fotograf za portal Info Zona u Splitu, te 2017. godine napokon kupujem svoj prvi DSLR fotoaparat te počinjem ozbiljno izučavati zanat.

Otkriće dugačke ekspozicije i koncepta pejzažne astrofotografije stavlja me na put koji će uvelike utjecati na moj život i karijeru. Osjećaj koji se doživi kada nakon preciznog ručnog podešavanja brojnih postavki u mrklom mraku na ekranu fotoaparata vidite svu ljepotu naše Mliječne staze je neopisiv i u meni je prisutan od moje prve astrofotografije sve do danas.

To je bio začetak mog najvećeg projekta – ODISEJA BRAČ – More Zvijezda, za kojeg sam prvotno snimio desetak fotografija s namjerom da promoviram otok Brač i noćno nebo na svojoj prvoj samostalnoj izložbi.

No zbog velikog interesa javnosti i medija za mojim radom, nastavio sam dublje istraživati tajne otoka Brača i proširivati znanje o fotografiji kako bi u konačnici snimio dovoljno materijala za izradu monografije koja će na jedinstveni način prikazati otok Brač.