O meni

O meni

Božan Štambuk rođen je 1990. u Supetru na otoku Braču. Diplomirao je na ekonomskom fakultetu u Splitu, a fotografijom se u slobodno vrijeme bavi od 2017. godine.

Iste godine započinje s radom na ambicioznom samostalnom projektu „Odiseja Brač – More Zvijezda“ s ciljem da promovira prirodne ljepote, kulturnu baštinu, floru i faunu otoka Brača, ali i zvjezdano, tamno noćno nebo u Hrvatskoj

Projekt ubrzo prerasta u jednu od najvećih i najpriznatijih kolekcija astrofotografija i meteo fotografija na ovim prostorima.

Pobjednik je međunarodnog natječaja meteo fotografije Svjetske meteorološke organizacije 2021. godine i državnog natječaja Hrvatske zajednice županija 2019. godine. Imao je desetke samostalnih, sponzoriranih izložba u renomiranim galerijama i muzejima diljem Hrvatske.

Popratili su ga brojni domaći i strani mediji poput NASA-e, The Weather Channel-a i HRT-a. Glavni urednici prestižnog časopisa National Geographic iz SAD-a osobno su pohvalili njegov rad i članak s njegovim fotografijama i pričom o njegovom projektu odabrali za najbolju priču časopisa za studeni 2018.

Postignuća u fotografiji.