ODISEJA BRAČ – MORE ZVIJEZDA

Knjiga “ODISEJA BRAČ – More Zvijezda” je ambiciozni, samostalni projekt monografije fotografa amatera, koji se od svog ozbiljnog početka bavljenja fotografijom 2017. godine, maksimalno posvetio ovjekovječenju prirodnih ljepota i fenomena te bogatstva i raznolikosti kulturne baštine svog rodnog otoka Brača na dosad neviđeni način.

Dobro znane bračke razglednice (Zlatni rat, pustinja Blaca, Koloč, Zmajeva špilja…), a i one skrivene, nepoznate čak i većini Bračana (Veli redi, špilja Opatja, Dolski slapovi, Jorilo…) autor je izdvojio od turističke vreve i standardnih uprizorenja dalmatinskih pejzaža pod zlatnim suncem.

Korištenjem tehnike dugačke ekspozicije – more zvijezda” noćnoga neba obasjava motive u njegovom kadru. Mliječna staza, kiše meteora, pomrčine mjeseca, kometi i brojne druge astronomske i meteorološke pojave i fenomeni dodatno naglašavaju mističnost većine odabranih motiva.

Zbog takvog pristupa fotografiji i motivima kakav je rijedak u Hrvatskoj, u relativno kratkom roku je izazvao veliki interes u javnosti. Tomu svjedoče brojni članci domaćih i svjetskih medija koji su popratili njegove samostalne izložbe diljem Hrvatske i objave (The Weather Channel, Lonely Planet, NASA, …), pobjeda na državnom natječaju fotografije, te odabir urednika za najbolju temu mjeseca u časopisu National Geographic Magazine Hrvatska.

“Noć na Vidovoj Gori”
Knjiga je planirana na oko dvjesto stranica u tvrdom uvezu s preko stotinu fotografija snimljenih u gotovo svim mjestima na otoku Braču te popratnim tekstom koji će pobliže opisati tehnike snimanja, lokalitete, a i anegdote sa snimanja. Naklada ovisi o prikupljenim sredstvima (ako želite sponzorirati ovaj projekt i time se upisati u knjigu kao donator – kontaktirajte me ovdje.)

Monografija će biti dio bogate naklade Zaklada Brač., čuvara baštine otoka Brača.

Detaljnije o projektu iz pera povjesničarke umjetnosti možete pročitati ovdje.

Ukoliko želite primati novosti vezane izložbe, radionice ili općenito o statusu projekta, pozvao bih Vas da nam se pridružite na e-mail listu ovdje:

Hvala na posjeti! Za novosti o mojim izložbama i projektima, prijavi se ovdje:

Ili na službenim profilima projekta na Facebook-u & Instagramu.